Skip to main content

Joomla, Wordpress of een ander CMS?

Met een content management systeem (kort: CMS) kunt u zelf eenvoudig de inhoud van uw website beheren zonder kennis te hebben van programmeren. Four05 maakt daarbij gebruik van verschillende content management systemen, waarmee zoekmachine geoptimaliseerde websites en krachtige web applicaties gebouwd kunnen worden. 

Er is een aantal content management systemen die eenvoudig in gebruik en uiterst schaalbaar zijn met allerlei uitbreidingsmogelijkheden. Zo kunnen de websites en applicaties eenvoudig uitgevoerd worden met afgeschermde delen voor geregistreerde gebruikers (denk aan ouders, medewerkers, klanten of leveranciers).

Inzetgebieden content management systemen

Four05 heeft de verschillende content management systemen reeds ingezet voor allerlei websites en online webapplicaties, zoals bijvoorbeeld:

  • Zakelijke websites
  • Intranet en extranetsites
  • Nieuwsportals
  • Webwinkels
  • Reserveringssystemen
  • Persoonlijke websites
  • School- en kinderdagverblijven

De keuze welk content management systeem voor u geschikt is, ligt aan vele factoren. Het is geen simpele keuze, omdat het appels met peren vergelijken is.

De meeste websites worden tegenwoordig door ons in Joomla! of Wordpress gebouwd. Beide content management systemen (kort: CMS) zijn zogenaamde Open-Source projecten. Hierdoor zijn de systemen gratis te gebruiken en is er in beide gevallen een grote community die ervoor zorgen dat de systemen continu bijgewerkt worden. Beide systemen zijn ook uit te breiden met zogenaamde plugins. Hiermee kan bijna iedere functionaliteit ingeschakeld worden, van webwinkel functionaliteit tot complete sociale netwerken.

Wordpress

Ondanks een duidelijke "less is more" mentaliteit is Wordpress een uiterst geavanceerd systeem waarin vele mogelijkheden zijn en desondanks zeer overzichtelijk blijft. Het systeem is voornamelijk geschikt voor blog websites en eenvoudige corporate websites. Er kan met meerdere mensen gelijktijdig in het systeem gewerkt worden en door middel van plugins kan het systeem verder uitgebreid worden.

Joomla!

Joomla is in de basis uitgebreider dan Wordpress. Daarmee kan het administratie gedeelte van het systeem bij sommige gebruikers op het eerste oog ook wat gecompliceerd overkomen. Maar schijn bedriegd, want Joomla is de laatste jaren uitgegroeid tot een uitermate klantvriendelijk systeem. Een groot voordeel van Joomla is dat beheerders de pagina's aan kunnen passen zonder in te loggen op het administratiegedeelte. Tevens is er in de basis al een zeer uitgebreid gebruikersbeheersysteem ingebouwd, waarmee dit systeem zich ook zeer goed leent voor websites waar met verschillende doelgroepen gewerkt wordt.

"Zelfs na 20 jaar ontdek ik nog regelmatig nieuwe mogelijkheden binnen de content management systemen. Graag deel ik deze met u, zodat we samen websites creëren die uw klanten kunnen waarderen."

Jos Wissink, Four05 Internet & Multimedia